Producator gazon BucurestiRulouri de gazon si sisteme deirigatii prin QIMIQ CONSULTING apeleaza la 0726777742
Qimiq Consulting va ofera solutia ideala pentru a va amenaja exteriorul imobilului: proiect peisagistic (simulat foto si video), rulouri de gazon de inalta rezistenta montate in 24 ore, plante exterioare de cea mai buna calitate, sisteme de irigatii complete, sisteme de iluminat, decoratiuni exterioare, iazuri si fantani decorative si nu in ultimul rand o echipa de specialisti care va ofera consultanta si asistenta in intretinerea spatiului exterior. Rulouri de gazon Bucuresti 1
Irigatii
Sisteme de irigatii
Curtea dvs. se va umple de gazon, un verde intens in maxim 24 de ore
Rulouri de gazon
Gazon impecabil in 24 de ore
Curtea dvs. se va umple de gazon, un verde intens in maxim 24 de ore
Proiecte GradiniProiectare si
simulare 3D
Noi proiectam si simulam oferindu-va solutii pentru toate spatiile exterioare cu proiectare
Non-Stop Asistenta
24h din 24h suntem aproape
Va oferim asistenta si interventii 24h/24h 7 zile din 7
LUCRARI EXECUTATE
MONTAJ GAZON BUCURESTI , ILFOV ,GIURGIU – PROGAZON – GARANTIA CALITATII – Producator gazon Bucuresti
Rulourile de gazon au garanție 24 de ore de la livrare. Garanția ulterioară se
acordă în cadrul contractului de întreținere. Gazonul trebuie irigat cu 15 l/ m2/ 24 ore în prima săptămână și în medie cu 10 l/ m2/ toată durata de viață, când temperatura e peste 10 grade, evitând băltirea.
Doar sistemul automat de irigare, profesional, menținut funcțional, poate asigura irigarea corespunzătoare.
Gazonul trebuie tuns săptămânal, în perioada de creștere, 3-5 cm înalțime, cu cuțite perfect ascuțite și dezinfectate, la viteză mare, colectând iarba tunsă. Tunderea nu trebuie să reduca mai mult de o treime din înălțimea totală. Orice problemă a gazonului (boli, dăunători, zone deteriorate etc.) trebuie remediată imediat după apariție, până la eliminarea ei. Gazonul trebuie fertilizat primavara și vara, după tuns, cu granule NPK+microelemente, conform specificațiilor produselor.
Este recomandat tratamentul împotriva mucegaiului, la montaj și după o săptămână, mai ales în perioada caldă.
Rulouri Gazon Montaj Bucuresti – Producator gazon Bucuresti
INSTRUCTIUNI MONTAJ SI INTRETINERE RULOURI DE GAZON MONTAJ RULOURI DE GAZON
1. Pregatirea terenului
Dupa ce terenul supus gazonarii a fost in prealabil nivelat grosier se face nivelarea fina in vederea montarii rulourilor de
gazon. Nivelarea se face obligatoriu cu ajutorul aparatelor de nivel.
Etape de lucru:
1. In urma marcarii nivelului dorit pe tarusi de nivel, se niveleaza suprafata de teren existent cu sau fara adaos de pamant.
2. Se adauga (optional) un strat subtire de nisip (grosimea stratului de nisip este in functie de tipul de sol existent: cu cat solul este mai argilos si bulgaros cu atat stratul de nisip este mai mare, dar nu mai mare de 2 cm).
3. Tavalugirea terenului: Dupa ce terenul a fost nivelat se trece cu tavalugul, de preferat plin cu apa (greutate min. 150 kg.),
de 2 – 3 ori pe deasura suprafetei de gazonat, astfel incat sa rezulte o suprafata neteda, pe care se vor monta rulourile de
gazon, totodata asigurand tasarea si planeitatea dorita a terenului de gazonat.
4. Fertilizarea terenului: Se face o fertilizare superficiala folosind ingrasamant complex sub forma de granule, cu scopul de a
stimula si accentua cresterea radacinilor gazonului.
5. Se intind rulourile de gazon, avand grija sa fie cat mai bine presate unul intr-altul, in spacial la imbinari.
6. Se uda rulourile foarte bine si se lasa o scurta perioada de timp (30 min) sa se absoarba apa.
7. Dupa ce ruluorile au fost asezate si udate, etapa urmatoare este de presare a acestora. In zonele mici, inguste, la colturi.
linga alei, intre plante etc., presarea acestora se face cu ajutorul maiurilor. In restul zonelor presarea rulourilor de gazon se face cu ajutorul tavalugilor de diferite marimi si greutati. De preferat sunt tavalugii mari care permit ingreunarea lor prin umplere cu apa. Prima trecere se face cu tavalugul gol, dupa care se umple cu apa. Tavalugirea este o lucrare foarte importanta intrucat asigura atat un contact puternic intre ruloul de gazon si sol cat si tasarea imbinarilor rulourilor de gazon.
Foarte importanta la aceasta lucrare este atentia celui care manipuleaza tavalugul si realizarea planeitatii terenului (practic, nu trebuie sa apara denivelari rezultate din manipularea tavalugului – de ex. intoarcerea acestuia in loc).
Atentie: Nu trebuie calcat pe gazon in primele doua saptamani de la realizarea montajului.
Din cauza udarii intensive,pamantul de sub rulouri se inmoaie si raman urme de pasi, care nu dispar si nici nu se mai pot remedia.
INTRETINEREA GAZONULUI OBTINUT PRIN MONTAJ RULOURI
Dupa montajul rulourilor de gazon urmeaza partea de intretinere a acestora respectand urmatoarele etape:
1. Cea mai importanta operatiune de intretinere a gazonului rulou este udarea. In primele 7 – 10 zile gazonul se uda dinabundenta de 3 – 6 ori pe zi ( udari distribuite mai ales in timpul zilei). Un gazon bine udat trebuie sa arate ca un burete imbibat cu apa. In aceasta perioada este interzis a se intra / calca pe gazon (solul fiind foarte ud, suprafata acestuia se deniveleaza cu usurinta, ruloul de gazon se afunda imediat in pamant, iar ca remediere se ajunge in cele mai multe cazuri laschimbarea rulourilor de gazon pe zonele respective).
Dupa aceasta perioada de 7 – 10 zile in care gazonul se uda din abundenta, cantitatea de apa trebuie redusa treptat, timp de o saptamana, dupa care se intra in regim normal de udare(dimineata si seara, intre 2 si 4 litri/m.p./udare, in functie de conditiile meteo si de temperatura din cursul zilei).
2. Tunderea gazonului. In perioadele de maxima crestere, dupa perioada de udare abundenta (10 – 12 zile), gazonul creste peste 10 centimetri, inaltime suficient de mare pentru a fi tuns. Pentru ca aceasta operatiune sa fie facuta in conditii optime, udarea se opreste obligatoriu cu o zi inainte de tuns si se porneste imediat dupa tuns.
3. Tratamente fitosanitare (fungicid). In perioada in care gazonul se uda foarte abundent (primele 10 zile de la montaj), exista riscul ca acesta sa se imbolnaveasca. In momentul in care se observa aparitia bolilor (cele mai frecvente simptome – apar portiuni rotunde de gazon culcat in aceeasi directie, care se transforma apoi in pete extinse, de culoare maronie, umede) se opreste imediat udarea gazonului si se intervine cu tratamente ce constau in aplicarea de fungicide. Pentru a va putea ajuta, va rugam sa ne semnalatui in cel mai scurt timp aparitia oricaror semne de boala. Dupa tratament se opreste udarea timp de 36 ore, dupa care se reincepe cu cantitati mai mici de apa.
Tratamentele cu fungicide se pot aplica si preventiv, dar nu sunt demaxima eficienta.
Ulterior acestor etape si lucrari, gazonul obtinut prin rulouri de gazon intra in regim normal de intretinere (tuns o data pe saptamana, fertilizare si erbicidare selectiva bilunara (in contratimp), extragere lunara buruieni, suprainsamantarea de toamna/primavara, tavalugire trimestriala si aerare bianuala)
Iti doresti ca peluza ta sa intoarca toate privirile, dar nu dispui de timpul si energia necesara pentru a-i da mereu atentia cuvenita? Achizitionand un gazon rulou, vei reusi sa-ti creezi spatiul verde perfect, cu un minim de efort atat in timpul instalarii cat si ulterior, pentru ingrijirea gazonului.
Cum se monteaza gazonul rulou?
Pentru ca montajul rulourilor de gazon sa se efectueze corect, trebuie sa tii cont de cateva reguli:
Solul trebuie sa fie foarte bine maruntit, nivelat, usor compact, si sa nu prezinte bolovani sau pietre;
Este important sa nu ramana spatii intre rulouri sau sa fie suprapuse capetele acestora;
Rulourile de gazon se monteaza unul langa celalalt, presand usor marginile una in alta pentru o imbinare perfecta;
Dupa montaj, gazonul se va tavalugi si se va iriga abundent.
Se recomanda ca, in momentul tunderii unui gazon rulouri, acesta sa nu fie foarte ud. De asemenea, este indicat ca Tratamentele impotriva bolilor si a daunatorilor sa se aplice imediat dupa depistarea problemei.Un gazon rulou iti va infrumuseta gradina mult mai repede decat orice alt tip de gazon. Povestile cu picnicuri fericite in familie, sau petrecerile de neuitat intre prieteni, sunt intotdeauna cu final fericit.
Care sunt avantajele unui gazon rulou?
Principalele avantaje ale unui rulou gazon natural sunt:
Amenajarea rapida a gradinii, efect imediat si rezistenta sporita in timp;
Necesita ingrijire minima, cu cerinte pentru apa si ingrasamant sub medie;
Rezistenta ridicata la perioadele de stres, cum sunt temperaturile mari sau foarte scazute, ploile abundente sau seceta;
Toleranta ridicata la boli;
Viteza de crestere mai mica decat media.
Mai mult decat atat, datorita tehnologiilor moderne utilizate in procesul de pregatire a unui rulou gazon, acesta are o toleranta ridicata la calcare. Astfel, te poti bucura de aspectul impecabil al gradinii tale fara sa-ti faci griji in privinta deteriorarii gazonului